Hi, ik ben Lisa Boonk

Ondernemer, onderwijskundige en onderzoeker. Van 2012 tot 2020 werkte ik naast mijn baan als onderwijskundige aan een promotieonderzoek naar ouderbetrokkenheid. Op 4 december 2020 vond de verdediging plaats.

Hoe het begon…

In Hengelo, waar ik woon. Een stad in Twente, waar ik ben opgegroeid. Mijn vader was beroepsmilitair en mijn moeder woonbegeleider in de gehandicaptenzorg. Een middenstands- gezin. Doorsnee zou je kunnen zeggen.

Mijn jeugd was zorgeloos en ik heb veel aan mijn ouders te danken. Als jong meisje besefte ik me dat opgroeien in een stabiel gezin met liefdevolle ouders het verschil maakt. Zo voelde dat in ieder geval voor mij. Zeker als ik nu terugkijk. Mijn ouders waren betrokken bij mijn ontwikkeling, maar ik zag ook dat het anders kon. Al jong raakte ik geïnteresseerd in de kracht van opvoeding.

Na het voorgezet onderwijs ging ik pedagogiek en onderwijskunde studeren...

Uiteindelijk koos ik definitief voor de richting onderwijskunde en begon ik na mijn studie in 2012 als onderwijskundige bij ROC van Twente. Ik bleef bezig met de kracht van opvoeding, maar wel toegepast binnen de context van onderwijs. Door middel van een promotieonderzoek over ouderbetrokkenheid en de invloed op studiesucces.

Inmiddels is het promotieonderzoek afgerond en ben ik overtuigd geraakt van het belang dat ouders en onderwijsprofessionals samenwerken...

….en dat er sprake is van betrokkenheid, vertrouwen en communicatie in de pedagogische driehoek, zodat leerlingen daar beter van worden. Inmiddels help ik onderwijsprofessionals (door het toepassen van een eenvoudig model) hoe ze op een laagdrempelige manier met ouders kunnen samenwerken. En inspireer ik anderen graag met behulp van mijn kennis over ouderbetrokkenheid.

%d bloggers liken dit: